Geneviève Ellegaard

Mijn interesse in psychologie en in anderen is geen toeval. Overgevoelig en empathisch, levenservaringen die niet altijd gemakkelijk te beleven waren en een bijzondere benadering van emoties, van de relatie met anderen, van het milieu en van informatie brachten me ertoe een diep persoonlijk werk te ondernemen en een herpositionering…

Als vrouw en als moeder veranderde mijn leven toen ik leerde naar mezelf te luisteren en toen ik begreep dat deze gevoeligheid formidabele troeven in zich droeg.
Ik ben in 1990 afgestudeerd als psycholoog aan de ULB en werk nu al meer dan 30 jaar als psycholoog.

Aangetrokken door het ziekenhuismilieu en de klinische psychologie, heb ik gedurende 15 jaar mensen begeleid die aan multiple sclerose leden of een trauma hadden opgelopen in een klinische omgeving. Vervolgens leidde de wens om nieuwe horizonten te verkennen mij naar de bedrijfswereld, waar ik mijn kennis wilde aanvullen en versterken.

Doorheen deze jaren hebben verschillende opleidingen me toegelaten me open te stellen voor systeem- en gezinstherapie, mindfulness, EFT, geweldloze communicatie, preventie van burn-out, pesterijen op het werk, beheer van interpersoonlijke relaties en conflicten.

Mijn opleiding, gecombineerd met een gediversifieerde praktijk, laat me vandaag toe psychotherapie en psychologische begeleiding aan te bieden via een globale benadering van de persoon gebaseerd op de identificatie van het probleem en een goede lezing van het Symptoom om u een luisterend oor, een begeleiding en een analyse aan te bieden om u te helpen vooruit te gaan in uw verzoek.

Tijdens het eerste gesprek luister ik naar u en kijken we samen naar de aspecten van uw leven die twijfelachtig zijn of die voor u op dit moment moeilijker te leven zijn. Samen zullen we zoeken naar wat u kan helpen, en we zullen uw sterke punten identificeren om creatieve oplossingen te vinden om uw moeilijkheden beter het hoofd te bieden. Uw eigen verhaal staat altijd centraal in onze gesprekken.

Geleidelijk komen we op ideeën die de sleutel kunnen zijn om u te helpen er beter mee om te gaan en uzelf beter te accepteren, zodat u zelfvertrouwen krijgt en een manier vindt om zelf met uw problemen om te gaan. Wat een moeilijke situatie leek, blijkt vaak een kans te zijn…

Aarzel niet om contact met mij op te nemen als u vooraf vragen heeft.

Een eerste keer contact …

Twijfelt u nog ? Dat is echt nergens voor nodig. U kunt eenvoudig contact opnemen en uw vragen stellen of een eerste afspraak vastleggen. Contact maken kan zowel per telefoon als  per email.

Uw eerste afspraak in onze comfortabele en private praktijkruimte wordt dan in samenspraak met u op zo kort mogelijke termijn vastgelegd. U mag natuurlijk rekenen op volledige vertrouwelijkheid. Wij werken niet met een wachtlijst, u wordt zo spoedig mogelijk geholpen.

Geneviève Ellegaard Psycholoog brussel

Geneviève Ellegaard Psycholoog brussel depressie, stress, angst behandeling in brusselpsycholoog ixelles, brussel, ukkel, saint-gilles, etterbeek, namur, liège, nivelles, mons, tournai,tout d’abord, ainsi, notamment Geneviève Ellegaard psycholoog brussel