Naar een psycholoog

Algemene informatie over therapie bij psychologen

Wanneer ga je naar een psycholoog?

De meeste mensen durven niet meteen naar een psycholoog te stappen. Ze zijn onzeker, ze schamen zich en ze vragen liever niet om hulp. Zeker niet van een vreemde. Begrijpelijk, maar absoluut niet nodig. Psychologen zijn juist opgeleid om jou te helpen.

Je bent al op weg

Deze website bezoek je niet zomaar. Noem het een onderbuikgevoel. Je voelt dat je er zelf niet meer uitkomt. Je hebt steeds minder zin in je dagelijkse taken. Dat gevoel heb je misschien al wel een tijdje.

Als je zo’n onderbuikgevoel negeert, dan kom je jezelf uiteindelijk toch tegen. Je doet er goed aan om tijdig professionele hulp te zoeken. Ook als je nog niet weet wat je precies dwars zit. Net als bij de huisarts is het de taak van de psycholoog om dat uit te vinden.

Wat gebeurt er als ik een afspraak maak?

Het is best lastig om een probleem te delen met iemand die je niet kent. Maar als je er goed over nadenkt, dan is het misschien juist wel prettig. Je hebt niets te verliezen. Bedenk dat de psycholoog jou nooit zal veroordelen. Tijdens het intakegesprek krijg jij de gelegenheid om in jouw tempo jouw verhaal te vertellen.

De psycholoog heeft een opleiding gevolgd om mensen te kunnen helpen. Je bent niet de enige met een psychische klacht. De psycholoog loopt al langer mee en zal onderdelen van jouw verhaal herkennen uit andere verhalen. Hij weet wat je kunt doen om je beter te gaan voelen. Die kennis zal hij met je delen. Als je het eens bent met de voorgestelde aanpak, dan kun je samen aan de slag.

Vindt de psycholoog me niet raar?

Nee, zeker niet. Misschien schaam jij je voor jouw probleem, maar dat is absoluut niet nodig. En opnieuw: je bent echt niet de enige met een psychische klacht. De kans is zelfs heel groot dat de psycholoog eerder mensen heeft behandeld voor eenzelfde probleem.

Wat gebeurt er daarna?

Vergis je niet, jij gaat een groot deel van het werk uiteindelijk zélf verzetten. Dat is ook logisch, want jij hebt zelf de controle over jouw leven. Zo voelt het nu misschien niet, maar de psycholoog weet dat jij alles in je hebt om het roer weer over te pakken. Hij gaat je daarbij helpen.

De psycholoog heeft nog een belangrijke taak. Hij houdt je een spiegel voor. Je krijgt te zien wat je anders nooit zou opvallen. Hij wijst je op bepaalde patronen in je gedrag. Voor veel mensen is dat een echte eye-opener. Het is niet altijd leuk om geconfronteerd te worden met gedragspatronen, maar het helpt je wel.

Je kunt meer dan je denkt

De psycholoog stelt een passende behandeling voor. Jij krijgt de hoofdrol. Die zou je niet krijgen als de psycholoog niet zou geloven dat je die verantwoordelijkheid aankunt. Je kunt meer dan je denkt. Echt.

Bijkomende informatie over Psycholoog Brussel

Een eerste keer contact …

Twijfelt u nog ? Dat is echt nergens voor nodig. U kunt eenvoudig contact opnemen en uw vragen stellen of een eerste afspraak vastleggen. Contact maken kan zowel per telefoon als  per email.

Uw eerste afspraak in onze comfortabele en private praktijkruimte wordt dan in samenspraak met u op zo kort mogelijke termijn vastgelegd. U mag natuurlijk rekenen op volledige vertrouwelijkheid. Wij werken niet met een wachtlijst, u wordt zo spoedig mogelijk geholpen.

Naar een psycholoog

Naar een psycholoog depressie, stress, angst behandeling in brusselpsycholoog ixelles, brussel, ukkel, saint-gilles, etterbeek, namur, liège, nivelles, mons, tournai,tout d’abord, ainsi, notamment Naar een psycholoog