In therapie bij ernstige ziektes bij Psycholoog Brussel

Wanneer je te horen krijgt dat je kanker of een andere ernstige ziekte hebt, of je wordt met een levensbedreigende ziekte geconfronteerd binnen je familie, dan lijkt het alsof je wereld stil komt te staan. Voor velen is een dergelijke diagnose maar moeilijk te bevatten.

De bezoeken aan het ziekenhuis en de vele afspraken en medische tests zorgen er langzaamaan voor dat je de realiteit moet accepteren. Je moet je er doorheen slaan, op weg naar je toekomst. Op dat moment wordt je geconfronteerd met sterke emotionele en soms ook fysieke reacties. Sommige mensen worden verdrietig of zelfs depressief. Anderen reageren met woede: ze worden prikkelbaar en zelfs agressief. In nog andere gevallen, nemen angst en vrees de leiding over het leven over.

Welke emoties je ervaart is sterk afhankelijk van de individuele manier waarop ieder van ons omgaat met een dergelijke pijnlijke beproeving.

Psycholoog Brussel zal je in deze moeilijke fase bijstaan.

Al deze gevoelens zijn heel normaal in een dergelijke situatie. Echter, soms kunnen ze je leven totaal gaan beheersen. Wanneer dat het geval is, doe je er zeker goed aan contact op te nemen met een psycholoog. Hij kan je begeleiden en helpen om te gaan met de intensiteit en het effect van deze emoties.

Wanneer jeu de diagnose Kanker te horen hebt gekregen, is het voor sommigen moeilijk om daar met je familie en vrienden over te praten. Het kan wenselijk zijn zijn dat iemand anders vindt met wie je open een vrijuit kunt praten over de aard van verzorging die je nodig hebt en je angsten en zorgen. Als dit het geval is, zou je baat kunnen hebben bij een gesprek met een psycholoog. Alles wat u met een psycholoog bespreekt, is en blijft altijd vertrouwelijk

De therapeutische sessies zijn ook zeer nuttig voor familie en vrienden van de patiënt. Er wordt vaak van ze verwacht dat ze een schijn van onfeilbaarheid ophouden wanneer ze contact zijn met de patiënt. Toch, en misschien juist daarom, hebben famile en vrienden van iemand met een ernstige, levensbedreigende ziekte er in veel gevallen behoefte aan met iemand te kunnen spreken over hun bezorgdheid. Psycholoog Brussel zorgt voor een luisterend oor en biedt een vertrouwde omgeving waar u zich kunt ontspannen en eerlijk kunt zijn

Een eerste keer contact …

Twijfelt u nog ? Dat is echt nergens voor nodig. U kunt eenvoudig contact opnemen en uw vragen stellen of een eerste afspraak vastleggen. Contact maken kan zowel per telefoon als  per email.

Uw eerste afspraak in onze comfortabele en private praktijkruimte wordt dan in samenspraak met u op zo kort mogelijke termijn vastgelegd. U mag natuurlijk rekenen op volledige vertrouwelijkheid. Wij werken niet met een wachtlijst, u wordt zo spoedig mogelijk geholpen.

ernstige ziekten Psycholoog brussel

ernstige ziekten Psycholoog brussel depressie, stress, angst behandeling in brusselpsycholoog ixelles, brussel, ukkel, saint-gilles, etterbeek, namur, liège, nivelles, mons, tournai,tout d’abord, ainsi, notamment ernstige ziekten psycholoog brussel