Relatietherapie Brussel in de praktijk

Als jullie samen de oplossing niet meer vinden

Relatietherapie is altijd gericht op het oplossen van de problemen binnen jullie koppel en in jullie liefdesrelatie. In elke relatie komen wel eens kleine ergernissen, spanningen en soms ruzies voor. Dat is normaal, en zelfs gezond voor je relatie. Daardoor alleen is jullie relatie zeker niet slecht. Vinden jullie samen echter de uitweg niet meer, en rijgen de ruzies en spanningen zich aaneen? Dan kan relatietherapie zeker een goed idee zijn.

Hoe gaat relatietherapie bij Psycholoog Brussel in zijn werk?

Het doel van elke relatietherapie is het doorbreken van de neerwaartse spiraal. We gaan er samen voor zorgen dat jullie beiden de relatie weer als aangenaam en fijn ervaren. De relatietherapeut van Psycholoog Brussel brengt samen met jullie de problemen in de relatie in kaart. Dit kan resulteren in een betere communicatie of een nieuwe manier waarop jullie elkaar zien en met elkaar omgaan.

De relatietherapeut biedt geen pasklare oplossingen. Jullie beiden zullen actief tijd en energie moeten investeren in jezelf en in je relatie. Dan zal de therapie zeker succesvol zijn en resultaat opleveren.

Wanneer we beginnen met de relatietherapie is het mogelijk dat er onverwacht zaken aan het oppervlak komen die (mede) aan de basis van jullie relatieproblemen liggen. Deze dieperliggende oorzaken komen vaak uit de persoonlijke bagage van een van jullie, of van jullie koppel. Daarbij kun je denken aan een burnout, een depressie, of een onverwerkte gebeurtenis uit het verleden.

Het laatste redmiddel?

In mijn dagelijkse praktijk merk ik vaak dat mensen relatietherapie zien als laatste redmiddel om de relatie overeind te houden. Eigenlijk staan een of beide partners al op het punt om de relatie op te geven. Door toe te stemmen en aan een therapie te beginnen, willen ze de relatie en hun partner nog een laatste kans geven om te overleven.

Spijtig genoeg is het zo dat het steeds moeilijker wordt de problemen in een relatie op te lossen naarmate je langer wacht met het aanpakken ervan. Relatietherapie is niet alleen bedoeld als laatste redmiddel. Ook als je niet zeer regelmatig met serieuze problemen te maken hebt, is relatietherapie een heel goed middel. Het geeft je een nieuwe kijk op je relatie, en dat kan vaak tot een verdieping tussen jullie beiden leiden.

Scheiden of een « proefscheiding »

Tijdens jullie relatietherapie kan het ook duidelijk worden dat jullie alsnog kiezen voor het beëindigen van de relatie. Soms kiest een koppel ook voor een ‘proefscheiding’, en gaan beide partners gedurende een bepaalde tijd apart wonen en leven.
In dergelijke gevallen kan ik als jullie als relatietherapeut beiden begeleiden in dit proces van ‘afscheid nemen en naar de toekomst kijken’.

Een eerste keer contact …

Twijfelt u nog ? Dat is echt nergens voor nodig. U kunt eenvoudig contact opnemen en uw vragen stellen of een eerste afspraak vastleggen. Contact maken kan zowel per telefoon als  per email.

Uw eerste afspraak in onze comfortabele en private praktijkruimte wordt dan in samenspraak met u op zo kort mogelijke termijn vastgelegd. U mag natuurlijk rekenen op volledige vertrouwelijkheid. Wij werken niet met een wachtlijst, u wordt zo spoedig mogelijk geholpen.

Relatietherapie Psycholoog brussel

Relatietherapie Psycholoog brussel depressie, stress, angst behandeling in brusselpsycholoog ixelles, brussel, ukkel, saint-gilles, etterbeek, namur, liège, nivelles, mons, tournai,tout d’abord, ainsi, notamment Relatietherapie psycholoog brussel