Wanneer heb je een psycholoog nodig?

Iedereen loopt in het leven weleens tegen een probleem aan. Kom je er zelf niet goed uit? Met lichamelijke klachten kun je bij je huisarts terecht, maar een klacht kan ook een psychische oorzaak hebben. In dat geval kan een psycholoog je helpen. Je kunt je huisarts vragen om een verwijzing, maar je kunt ook zelf op zoek gaan naar psychologische hulp.

Een psycholoog luistert naar je klachten en gaat samen met jou op zoek naar een manier om jouw problemen aan te pakken.

Hoe werkt het?

Je eerste afspraak met de psycholoog is een kennismakingsgesprek. Tijdens dit gesprek vertel je iets over jezelf en de reden van je aanmelding. De psycholoog vertelt vervolgens welke behandeling zinvol kan zijn en welk tarief er voor je geldt.

Psychische klachten kunnen verschillende oorzaken hebben. De psycholoog zal daarom ook aandacht besteden aan je verleden en aan je levensomstandigheden. Om een goed beeld te krijgen van je achtergrond en je dagelijks leven, kan de psycholoog je vragen om een vragenlijst in te vullen.

Daarna begint de behandeling. De precieze behandelingsduur hangt af van de klachten en verschilt per persoon. Je werkt zelf actief mee om tot een zo goed mogelijk resultaat te komen. Sommige psychologen werken met huiswerkopdrachten.

Een individueel gesprek duurt meestal 60 minuten. Overige gesprekken kunnen langer duren.

Welk resultaat kun je verwachten?

De kans is groot dat je klacht na de behandeling is verdwenen. Maar helaas gaan niet alle problemen zomaar over. Als dat ook voor jouw klacht geldt, dan heb je bruikbare adviezen gekregen waardoor je ermee om kunt gaan.

Eén ding is zeker: de meeste mensen voelen zich na een psychologische behandeling beter dan ervoor. Ze hebben meer zelfvertrouwen gekregen en kunnen gemakkelijker praten over hun problemen.

Een eerste keer contact …

Twijfelt u nog ? Dat is echt nergens voor nodig. U kunt eenvoudig contact opnemen en uw vragen stellen of een eerste afspraak vastleggen. Contact maken kan zowel per telefoon als  per email.

Uw eerste afspraak in onze comfortabele en private praktijkruimte wordt dan in samenspraak met u op zo kort mogelijke termijn vastgelegd. U mag natuurlijk rekenen op volledige vertrouwelijkheid. Wij werken niet met een wachtlijst, u wordt zo spoedig mogelijk geholpen.

Wanneer een psycholoog

Wanneer een psycholoog
depressie, stress, angst behandeling in brusselpsycholoog ixelles, brussel, ukkel, saint-gilles, etterbeek, namur, liège, nivelles, mons, tournai,tout d’abord, ainsi, notamment
Wanneer een psycholoog