Waaraan herken je een burnout ?

Heb je last van een burn-out, of is de kans op een burn-out dichtbij? Dan heb je vaak met diverse soorten klachten te maken. Bij klachten die gepaard gaan met een burn-out zul je je in eerste instantie misschien niet eens realiseren dat ze bij een burn-out horen. Dat kan komen omdat je bijvoorbeeld al langere tijd last hebt van dieklachten.

Enkele veel voorkomende burn-out klachten zijn:

  • moeite om in slaap te komen of de hele nacht door te slapen,
  • Zware vermoeidheid, het gevoel dat je helemaal ‘op’ bent,
  • Serieuze vergeetachtigheid, geheugenverlies,
  • Je voelt je triest en / of somber

In de periode dat je langzaamaan dichter en dichter bij een burn-out komt, ben je je aan je klachten gaan aanpassen. Je hebt jezelf voorgehouden dat je klachten een deel van het leven of van je werk zijn. Eigenlijk heeft je lichaam zichzelf gewend aan de vermoeidheid en de ongemakken waar je mee te maken hebt. Je gevoel van vermoeidheid is op den duur zo sterk dat je niet eens meer precies weet hoe het ooit begonnen is. Bovendien is burn-out, en de klachten die er verband mee houden, vaak nog onbegrepen. Veel mensen lijden er in eenzaamheid aan, niet gesteund en onbegrepen door hun omgeving.

Je voelt je volledig leeg en uitgeput

Die vermoeidheid ligt ook aan de bron van je geestelijke en lichamelijke uitputting.

  • je herkent jezelf niet meer, raakt vervreemd van jezelf,
  • je twijfelt aan je eigen capaciteiten, je wordt cynisch over wie je bent, wat je doet,
  • je neemt steeds meer afstand van je werk en de mensen in je omgeving,
  • je trekt je in jezelf terug, voelt je eenzamer worden,
  •  alles wat je doet voelt zwaar en als een verplichting.

Het plezier in je werk, je sociale omgeving en je leven ben je daardoor langzaamaan kwijtgeraakt. Je voelt je volledig afhankelijk van, en overgeleverd aan de mensen om je heen. Terwijl je die mensen eigenlijk liever helemaal niet om je heen zou hebben. Je voelt je steeds kleiner worden, klein en verloren…

Behandeling van stress en burn-out bij een psycholoog psycholoog brussel

Tijdens de psychologische sessies bij Psycholoog Brussel gaat onze eerste aandacht uit naar het terug in orde brengen van je energiebalans. Samen met jou kijken we naar de verschillende oorzaken die je energie geven en die energie van je vragen in je leven. We gaan op zoek naar de juiste balans daartussen. Ook aspecten zoals de juiste dosering, actieve en passieve ontspanning vergeten we niet. Ook zal er aandacht zijn naar het herkennen van, en omgaan met stress. We leren je om ‘neen’ te zeggen en voor jezelf en je eigen gevoelsrust opkomen.

Wie met klachten van oververmoeidheid te maken heeft, heeft in veel gevallen ook te kampen met extreme gevoeligheid. Natuurlijk besteden we ook hier aandacht aan. Veelal kijken we niet enkel met de ‘psychologische bril’ naar je klachten, maar ook naar de fysieke aspecten van je klachten.

Daarnaast is er bij mensen met vermoeidheidsklachten vaak sprake van hoog gevoeligheid. Ook hieraan zal aandacht worden besteed. Meestal zal niet alleen vanuit psychologisch oogpunt maar ook vanuit de fysieke hoek naar het klachtenpatroon worden gekeken.

Een eerste keer contact …

Twijfelt u nog ? Dat is echt nergens voor nodig. U kunt eenvoudig contact opnemen en uw vragen stellen of een eerste afspraak vastleggen. Contact maken kan zowel per telefoon als  per email.

Uw eerste afspraak in onze comfortabele en private praktijkruimte wordt dan in samenspraak met u op zo kort mogelijke termijn vastgelegd. U mag natuurlijk rekenen op volledige vertrouwelijkheid. Wij werken niet met een wachtlijst, u wordt zo spoedig mogelijk geholpen.

geestelijke en lichamelijke Psycholoog brussel

geestelijke en lichamelijke Psycholoog brussel depressie, stress, angst behandeling in brussel psycholoog ixelles, brussel, ukkel, saint-gilles, etterbeek, namur, liège, nivelles, mons, tournai,tout d’abord, ainsi, notamment geestelijke en lichamelijke psycholoog brussel