De eerste keer naar de psycholoog

Je eerste afspraak bij de psycholoog – stap voor stap

De eerste afspraak met een psycholoog is feitelijk niets anders dan bijvoorbeeld een afspraak met je huisarts. Belangrijk verschil is echter, dat je psycholoog uitgebreid de tijd kan en wil nemen om naar jou en jouw verhaal te luisteren. Een consult duurt gewoonlijk 45 minuten. De eerste keer kan de afspraak wat langer duren, omdat de psycholoog je ook het een en ander wil uitleggen over zijn werkwijze.

1. Maak contact !
2. Maak een afspraak
3. De eerste kennismaking
4. Ben je verhinderd ?
5. Hoe lang duurt mijn behandeling ?
6. Is er een tussenkomst voor de consultaties ?
7. Heb je meer informatie nodig, heb je nog vragen ?

De eerste stap op weg naar je bezoek aan de psycholoog is eenvoudig: maak contact met hem. Dit kun je simpelweg doen via de telefoon of via email. Als je belt is natuurlijk mogelijk dat de psycholoog op het moment in een consult is. Laat dan gewoon even je naam en telefoonnummer achter. Je wordt zo snel mogelijk teruggebeld.

2. Maak een afspraak met Psycholoog Brussel

Afhankelijk van wanneer je beschikbaar bent, stelt de psycholoog je een datum en tijd voor een eerste kennismaking voor. Twee dagen voor je afspraak ontvang je ook nog een e-mail als herinnering.

3. De eerste kennismaking

Tijdens de eerste afspraak leer je jouw psycholoog kennen, en hij maakt kennis met jou. De psycholoog neemt ruimschoots de tijd om naar jou te luisteren. Hij zal je uitgebreid de gelegenheid geven over je klachten te praten, en de vragen te stellen waar je mee zit. Tijdens deze eerste afspraak bepaalt de psycholoog ook hoe hij je het beste kan helpen.

Aan het einde van de eerste afspraak bepaal je zelf of je verder wilt gaan. Als je dat wilt, spreek je direct met de psycholoog de datum en tijd van de volgende afspraak af.

4. Ben je verhinderd ?

Het is natuurlijk altijd een keer mogelijk dat je op de afgesproken dat en tijd niet kunt komen. Laat dat in alle geval wel 48 uur voor je afspraak weten, zodat je psycholoog nog iemand anders kan helpen. Een telefoontje of e-mailtje volstaat al om je afspraak te herplannen.

5. Hoe lang duurt mijn behandeling ?

Elke sessie afzonderlijk duurt 45 minuten. De totale reeks sessies die nodig is, houden we zo kort mogelijk…  en zo lang als jij wilt.
Na elk consult bepaal je samen met de psycholoog of een volgende afspraak wenselijk is. Uiteindelijk ben en blijf jij natuurlijk degene die beslist.

6. Is er een tussenkomst voor de consultaties ?

Sommige mutualiteiten bieden een gedeeltelijke tussenkomst in de Brussel van consultaties. De hoogte van deze tussenkomst is verschillend per mutualiteit, dus voor precieze details is het best om vooraf met uw mutualiteit contact op te nemen.

7. Heb je meer informatie nodig, heb je nog vragen ?

Een eerste keer contact …

Twijfelt u nog ? Dat is echt nergens voor nodig. U kunt eenvoudig contact opnemen en uw vragen stellen of een eerste afspraak vastleggen. Contact maken kan zowel per telefoon als  per email.

Uw eerste afspraak in onze comfortabele en private praktijkruimte wordt dan in samenspraak met u op zo kort mogelijke termijn vastgelegd. U mag natuurlijk rekenen op volledige vertrouwelijkheid. Wij werken niet met een wachtlijst, u wordt zo spoedig mogelijk geholpen.

De eerste keer naar de psycholoog

De eerste keer naar de psycholoog depressie, stress, angst behandeling in brusselpsycholoog ixelles, brussel, ukkel, saint-gilles, etterbeek, namur, liège, nivelles, mons, tournai,tout d’abord, ainsi, notamment De eerste keer naar de psycholoog