Angst therapie bij Psycholoog Brussel

Niemand is immuun voor angst, stress en spanningen. Ze zijn vaak een bron van klachten die uiteindelijk het best op te lossen zijn door een psycholoog te raadplegen.

Echt verwonderlijk is dat niet. Denk maar eens aan de grote druk die voor veel mensen dagelijks te voelen is. Zowel thuis als op het werk. De samenleving eist van ons allemaal dat we steeds hogere prestaties leveren en steeds efficienter worden. Sneller en sneller. Je wordt moe, je lichaam maakt zich voelbaar!

Stress: een reactie op gevaar

Stress is een heel menselijke reactie die dient ter zelfbescherming. Je voelt stress telkens wanneer je met gevaar geconfronteerd wordt, ongeacht of het reëel of denkbeeldig gevaar is.

Soms voel je stress als gevolg van gevaar binnenin jezelf, bijvoorbeeld vanuit je onderbewuste. Sommige mensen zijn bang wanneer ze hun familie en vrienden moeten verlaten of hun job opzeggen, anderen zijn bang voor de gedachte helemaal alleen oud te worden zonder geliefden om hen heen.

In andere gevallen houdt het gevaar verband met een gebeurtenis waar we zelf geen vat op hebben. De angst dat je kind verdrinkt in het zwembad bijvoorbeeld, angst om je werk te verliezen in het lastige economische klimaat van tegenwoordig, of angst om te falen op een belangrijk examen.

Angst is de meest voorkomende reactie, maar het kan verschillende vormen aannemen, Dat hangt van de persoon af. Angst is eigenlijk een waarschuwing die door uw lichaam gestuurd wordt om u te laten weten dat er iets mis is.

Ongeacht de oorzaak, kunnen de angsten extreem grote vormen aannemen. De angsten gaan dan vaak gepaard met veel lichamelijke en geestelijke klachten.

Symptomen om op te letten

Fysieke symptomen verschijnen vaak als eerste. Je herkent zeker de vrij milde symptomen zoals een brok in de keel, zweten of een knoop in de maag. Je symptomen kunnen echter ook ernstiger worden. Hier zijn een paar voorbeelden:

● darmkrampen,
● hartkloppingen,
● Astma-aanvallen,
● Spierpijn, rugpijn, spanning in de nek,
● Migraine,
● moeite om in slaap te vallen of in slaap te blijven
● enz.

Symptomen kunnen ook psychologisch van aard zijn. Zo kun je bijvoorbeeld door iets geobsedeerd zijn. Het spreek voor zich dat dergelijke symptomen het leven moeilijk of zelfs onmogelijk maken.

Hoe kom je van je angsten af ?

Wanneer de symptomen waar je mee zit een negatieve invloed op je gezondheid of je leven hebt, is het van groot belang dat je er iets aan doet. Je kunt een arts, psychiater of psycholoog raadplegen wanneer angsten je verlammen. Deze verlammende angsten kunnen zelfs zo groot zijn dat je niet meer in staat bent om te werken, en je leven te leven zoals jij wilt.

Medicijnen kunnen soms soms tijdelijk verlichting bieden, maar psychotherapie kan je helpen de oorzaak van je problemen te achterhalen en bepaalde aspecten van je leven te wijzigen. Zo slaag je er in om, in je eigen tempo, je eens en voor altijd te bevrijden van je angsten.

Een eerste keer contact …

Twijfelt u nog ? Dat is echt nergens voor nodig. U kunt eenvoudig contact opnemen en uw vragen stellen of een eerste afspraak vastleggen. Contact maken kan zowel per telefoon als  per email.

Uw eerste afspraak in onze comfortabele en private praktijkruimte wordt dan in samenspraak met u op zo kort mogelijke termijn vastgelegd. U mag natuurlijk rekenen op volledige vertrouwelijkheid. Wij werken niet met een wachtlijst, u wordt zo spoedig mogelijk geholpen.

Angst- en stress therapie Psycholoog brussel

Angst- en stress therapie Psycholoog brussel depressie, stress, angst behandeling in brusselpsycholoog ixelles, brussel, ukkel, saint-gilles, etterbeek, namur, liège, nivelles, mons, tournai,tout d’abord, ainsi, notamment Angst- en stress therapie psycholoog brussel