Depressie therapie bij Psycholoog Brussel

Denk je dat je depressief bent? Zo krijg je meer zekerheid

Het is niet altijd mogelijk om van jezelf te bepalen dat je depressief bent. Wanneer je zeker wilt weten of je in een depressie zit, is het in de meeste gevallen een goed idee om een afspraak te maken bij iemand die de daarvoor de juiste opleiding genoten heeft. Je kunt dan denken aan je huisarts, een psychiater of een psycholoog. Ook medische (fysieke) klachten kunnen aan de basis van depressieve klachten liggen. Verder is het ook mogelijk dat er andere psychische problemen een rol spelen die (al dan niet in combinatie met andere klachten) je depressieve klachten veroorzaken.

Kenmerken van een depressie

Een depressie wordt altijd gekenmerkt door een langdurige periode waarin je je leeg, somber, triest en neerslachtig voelt. Ook heb je, wanneer je depressief bent, vaak geen plezier meer in dingen en activiteiten waar je eerder wel altijd plezier aan beleefde. Je bent in mindere of meerdere mate het ‘plezier in het leven’ verloren. Enkele andere symptomen die tijdens een depressie kunnen optreden:

  • je voelt je moe, dit gevoel gaat maar niet weg,
  • je maakt je zorgen en piekert veel,
  • je bent snel geïrriteerd en prikkelbaar,
  • je kunt je nergens meer toe zetten, je motivatie is ver te zoeken
  • je hebt moeite om je te concentreren,
  • je vergeet steeds meer, wordt vergeetachtig,
  • je verliest opvallend veel gewicht, of verdikt juist,
  • je hebt slaapproblemen, kunt geen nacht meer doorslapen
  • je voelt je schuldig tegenover familie, vrienden, je omgeving

Een eerste keer contact …

Twijfelt u nog ? Dat is echt nergens voor nodig. U kunt eenvoudig contact opnemen en uw vragen stellen of een eerste afspraak vastleggen. Contact maken kan zowel per telefoon als  per email.

Uw eerste afspraak in onze comfortabele en private praktijkruimte wordt dan in samenspraak met u op zo kort mogelijke termijn vastgelegd. U mag natuurlijk rekenen op volledige vertrouwelijkheid. Wij werken niet met een wachtlijst, u wordt zo spoedig mogelijk geholpen.

Depressie therapie Psycholoog brussel

Depressie therapie Psycholoog brussel depressie, stress, angst behandeling in brusselpsycholoog ixelles, brussel, ukkel, saint-gilles, etterbeek, namur, liège, nivelles, mons, tournai,tout d’abord, ainsi, notamment Depressie therapie psycholoog brussel