Therapie in Brussel

Therapie in Brussel

Jouw kwaliteiten staan centraal

Helaas heb je in het leven niet alles zelf in de hand. Sommige gebeurtenissen overvallen je, zonder dat je daar iets aan kunt doen. Je kunt dan het gevoel krijgen dat het leven je overkomt. Toch werkt het niet zo. Je hebt wel degelijk een belangrijke rol in de loop van je leven. Je bent sterker dan je je nu voelt. Samen gaan we ervoor zorgen dat je de regie over jouw leven terugpakt.

In onze therapie staan jouw kwaliteiten en talenten centraal. Als je zelf inziet wat je allemaal kunt, kun je ook na de behandeling het leven weer aan.

Het feit dat je overweegt om in therapie te gaan, bewijst dat je wel degelijk iets te zeggen hebt over jouw leven. Je zit wellicht op dit moment in een moeilijke periode, maar daar kun je uitkomen. Wij helpen je om uw, jouw zelfvertrouwen terug te vinden.

De werkwijze van een psycholoog

Het spreekt voor zich dat niet elke psycholoog exact hetzelfde te werk gaat in de therapiesessies. Net zoals niet elke patient-vraag hetzelfde is, en met dezelfde werkwijze aangepakt kan worden. Toch kunnen we wel een algemene beschrijving geven van hoe de diverse psychologen te werk gaan.

De werkwijze in therapie sessies bij Psycholoog Brussel is gebaseerd op samenwerking en samenspel. Tijdens de therapie gaan we op zoek naar de vorm die jou / u en jouw groei optimaal ondersteunt. Zo brengen we samen het beste in je naar boven. Samen gaan we een ongeschreven overeenkomst aan. Eerlijk, open, gemotiveerd en met open vizier. Dit is ook een voorwaarde voor succes. Van je psycholoog mag je verwachten dat hij of zij je altijd respectvol, eerlijk en vol vertrouwen tegemoet treed.

Hoeveel sessies heb ik nodig?

De therapie zoals we die geven in de praktijken van Psycholoog Brussel is heel vaak van korte duur. Aan het einde of gedurende van de eerste bijeenkomst kun je samen met je psycholoog de doelstellingen van de therapie opstellen. Daarna is het nagenoeg altijd mogelijk om alvast een idee te geven van het aantal sessies we ongeveer zullen nodig hebben. Natuurlijk plannen we nooit meer sessies dan nodig is, en kunnen we doorgaan zolang jij dat zinvol vindt.

Jouw, uw actieve inbreng is nodig

De voorbije jaren hebben de diverse psychologen op onze site al een groot aantal mensen mogen helpen om zichzelf en hun leven anders te gaan zien, en soms nieuwe wegen te gaan bewandelen. Bij ons zijn mensen van alle leeftijden, alle rassen, rangen en standen van harte welkom. Hoe moeilijk en soms uitzichtloos je situatie ook is, bijna altijd vinden we een oplossing. Daarvoor is het wel heel belangrijk dat je met een ‘open mind’ naar de sessie toekomt. Dat je niet alleen wilt nadenken over hoe het anders zou kunnen, maar dat je ook concreet wilt veranderen. Geen zorgen, je hoeft het niet alleen te doen. Je psycholoog staat naast jou, we kijken samen terug én vooruit

Diverse verschillende vormen van therapie bij Psycholoog Brussel

Een eerste keer contact …

Twijfelt u nog ? Dat is echt nergens voor nodig. U kunt eenvoudig contact opnemen en uw vragen stellen of een eerste afspraak vastleggen. Contact maken kan zowel per telefoon als  per email.

Uw eerste afspraak in onze comfortabele en private praktijkruimte wordt dan in samenspraak met u op zo kort mogelijke termijn vastgelegd. U mag natuurlijk rekenen op volledige vertrouwelijkheid. Wij werken niet met een wachtlijst, u wordt zo spoedig mogelijk geholpen.

Therapie in Brussel Psycholoog brussel

Therapie in Brussel Psycholoog brussel depressie, stress, angst behandeling in brusselpsycholoog ixelles, brussel, ukkel, saint-gilles, etterbeek, namur, liège, nivelles, mons, tournai,tout d’abord, ainsi, notamment Therapie in Brussel psycholoog brussel